Generatie VIII


Hendrikus Hoogeveen, geboren op zondag 29-01-1933 in Wieringerwaard als zoon van Hendrik Hoogeveen, arbeider, en Aaltje Hartsuiker, arbeidster, overleden op 71-jarige leeftijd op zaterdag 28-08-2004 in Alkmaar

Hij trouwt op 24-jarige leeftijd op vrijdag 08-03-1957 in Wieringerwaard met Maria (Marie) Meganck, geboren op 27-08-1929 in Noordwelle, overlijdensgegevens onbekend

Hendrikus en Maria scheiden op 23-07-1981 in Barsingerhorn

Generaties
  1. Hendrik Jans (onb)
  2. J(oh)an Hendriks Bremer (1709)
  3. Arent Bremer/Hoogeveen (1746)
  4. Jan Arents Hoogeveen (1777)
  5. Bruin Jans Hoogeveen (1805)
  6. Wijtse Hoogeveen (1851)
  7. Hendrik Hoogeveen (1888)
  8. Hendrikus Hoogeveen (1933)

Opmerkingen
Meganck is een familienaam die voorkomt in België

In het Reformatorisch Dagblad van 31-01-2003 staat een artikel over de watersnoodramp in Zeeland, en in dit artikel wordt Maria Meganck genoemd:

"Tot degenen die niet terugkeerden behoorden ook verscheidene inwoners die tijdens de evacuatie hun toekomstige levensgezel hadden ontmoet. Ze vestigden zich definitief in hun tijdelijke woonplaats.

Marie Meganck was zo iemand. De 24-jarige vrouw woonde in 1953 in Elkerzee op Schouwen-Duivenland. Een dorp vlakbij Scharendijke dat ernstig werd getroffen. Marie en haar familie moesten ook hals over kop evacueren. In Almen in de Achterhoek kwamen ze terecht. „Mijn moeder vroeg zich later vaak af hoe het zou zijn met de mensen waar ze gewoond had. Ze had het vaak over een predikant die veel steun had gegeven”, vertelt Ton Hoogeveen, de zoon van de inmiddels overleden Marie Meganck. „Ze heeft er goede contacten aan overgehouden.”

In de kop van Noord-Holland was echter meer werk. Daarom trokken de Elkerzeese evacués naar de hoek van de Anna Paulownapolder en de Wieringermeer. „Een nieuwe plek, met meer en beter betaald werk en veel Zeeuwen.”

Daar liep Marie haar man tegen het lijf. „Die woonde in Wieringerwaard. Daar bloeide iets op en zo is mijn moeder er blijven hangen. Ze heeft nog wel eens overwogen terug te gaan, maar in Elkerzee was toen inmiddels zoveel veranderd, al woonde er wel familie, en nog steeds.”

De moeder van Ton Hoogeveen sprak niet veel over de ramp. „Ze was geen prater. Ik ben weg uit Zeeland, zei ze dan. Ze had een paar foto’s van kort naar de ramp en van de evacuatie, maar veel erover vertellen, deed ze niet.”

Marie Meganck raakte de ramp nooit helemaal kwijt. Ton: „Als het ’s nachts stormde sliep mijn moeder slecht. Dan zat ze vaak beneden in de kamer. Dat had ongetwijfeld met 1953 te maken. Dan was ze soms een paar dagen anders, dan anders.”

Kinderen

I
Anthonie (Ton) Hoogeveen, geboren op dinsdag 01-04-1958 in Haarlemmermeer, verdere gegevens onbekend

II
Janna Hoogeveen, geboren op zaterdag 15-06-1963 in Den Helder, verdere gegevens onbekend
Gastenboek - guestbook
De families Bremer en Hoogeveen uit Hoogeveen en Smilde

WWW stamboom-bremer-hoogeveen.nl
Contact
Akten Burgerlijke Stand
Prikbord
Links
Familiefoto's
Familiewapen
Generaties
Namenlijst  (Surnames)
Verspreiding
Koepelkerk
Bremer wordt Hoogeveen
Home
Boekje Hendrik Hoogeveen