Roelie en Piet worden ook genoemd in een artikel over de geschiedenis van Hotel "Het Rieten Dak" in Hoogersmilde (http://www.hotelrestauranthetrietendak.nl

"In 1634 creŽerden Ridderschap en Eigenerfden van Drenthe de Heerlijkheid Hoogersmilde. Raadpensionaris Adriaan Pauw werd Heer van het veengebied. Hij stond samen met zijn landschapssecretaris Wolter Hendrik Hofstede aan het begin van de ontginning van het veen en het ontstaan van de vele Smildeís. Hoogersmilde, ook wel Olde Smilde genoemd, is het oudste stuk van de kanaalnederzetting.
In het Us Blau Hiem in Oude Willem werden vroeger moeilijk opvoedbare kinderen ondergebracht. In +/- 1918 werd door dezelfde aannemer een zelfde pand gebouwd. Wat als ontspanningslokaal voor de kinderen van Us Blau Hiem fungeerde.

Het pand kwam ongeveer in de jaren 20Š 30 in het bezit van de familie Hoogeveen. Het pand had destijds de naam Schippersbeurs. Terwijl de schippers hun vracht wegbrachten, zaten de vrouwen in de Schippersbeurs te wachten op een nieuwe vracht. In 1951 exploiteerde Jan Hoogeveen met zijn vrouw Jantje Kootstra het pand. Ook broer Ruurd en zijn gezin huisden er. Nadat Ruurd met zijn gezin gingen verhuizen en de Schippersbeurs een andere locatie kreeg kon in 1959-1960 verbouwd worden. Het ontspanningslokaal werd een klein hotel. Zo is Hotel Het Rieten Dak ontstaan.

In 1965 kwam het in bezit van de oudste dochter Roely Hoogeveen en haar man Piet Koerts. Na 32 jaar kwam het besluit om Het Rieten Dak te sluiten.
En fungeerde het alleen nog als woonhuis. 10 jaar later zal het haar deuren weer openen"


Kinderen

I
Janny Koerts, verdere gegevens onbekend

II
Herma Koerts, verdere gegevens onbekend
Gastenboek - guestbook
De families Bremer en Hoogeveen uit Hoogeveen en Smilde
Generatie IX


Roelofje (Roelie) Hoogeveen, geboren op vrijdag 03-09-1943 in Smilde als dochter van Jan Hoogeveen en Jantje Kootstra, verdere gegevens onbekend

Zij trouwt op 22-jarige leeftijd op dinsdag 14-09-1965 met Piet Koerts, paardenhandelaar, verdere gegevens onbekend

Generaties
  1. Hendrik Jans (onb)
  2. J(oh)an Hendriks Bremer (1709)
  3. Hendrik Jans Bremer/Hoogeveen (1753)
  4. Derk Hoogeveen (1787)
  5. Hendrik Hoogeveen (1812)
  6. Jan Hoogeveen (1849)
  7. Marten Hoogeveen (1890)
  8. Jan Hoogeveen (1918)
  9. Roelofje Hoogeveen (1943)

Opmerkingen
Nieuwsblad van het Noorden
05-11-1966

WWW stamboom-bremer-hoogeveen.nl
Contact
Akten Burgerlijke Stand
Prikbord
Links
Familiefoto's
Familiewapen
Generaties
Namenlijst  (Surnames)
Verspreiding
Koepelkerk
Bremer wordt Hoogeveen
Home
Boekje Hendrik Hoogeveen