Jaap Hoogeveen maakt zijn rentree tijdens de Ducati Club Races

Jaap Hoogeveen de coureur die jaren in de 250 CC heeft gedomineerd en zelfs heeft meegereden in de TT van Assen is na jaren weer op de motor gestapt en heeft zich ingeschreven voor de Ducati Club Races 2011. Jaap was te gast in de pitbox 13 van MotoPort Assen waar hij zich rustig kon voorbereiden zonder dat er direct weer een hoop aandacht los kwam en op vrijdag maakte Hoogeveen zijn eerste meters op het circuit waar hij zijn grootste successen heeft beleefd.

Direct bleek al dat het gevoel voor de motor en de snelheid er goed in zat en de rondetijden vlogen naar beneden. Voor de DCR 2011 heeft Jaap zijn Ducati 999 die hij vorig jaar kocht bij MotoPort Assen ontdaan van kentekenplaat, knipperlichten en de verlichting afgeplakt en verder is alles hetzelfde gebleven maar toch reed hij in de laatste sessie al een 1.56 en dat zou dan ook wel het uiterste moeten zijn wat er uit de normale straatfiets te halen zou zijn.

Zaterdag waren er 2 kwalificaties en de oud-coureur greep zijn moment in de 2e sessie met een 1.55 precies na een rode vlag situatie en een rondje voor de finishvlag. Dit was genoeg informatie voor Hoogeveen om de motor op zaterdagavond toch zo veel als het kon aan te passen met de standaard materialen en in overleg met Albert Lukens werden de balhoofdhoek en de vering aangepast en eindelijk ook maar die zijstandaard van de motor gehaald.

Zondag was een lange dag met veel races achter elkaar maar om 15:00 zou Jaap Hoogeveen starten in de DesmoQuattro een klasse waar veelal de 3D Cup kanonnen aan de start staan maar de rondetijden van Hoogeveen waren zo snel dat hij wel in deze klasse moest uitkomen.

De start was niet slecht maar nog een beetje “roestig” maar de bochtensnelheid is zo ontzettend hoog bij Hoogeveen dat hij ronde naar ronde vanaf een 34e plek steeds verder naar voren kwam en uiteindelijk met een 1.52.5 tot een 27e plek over de finish kwam en allemaal op een standaard motor waarmee hij eigenlijk zo de paddock weer uit kan richting huis .

De reacties in de paddock waren ook allemaal vol ontzag voor wat hier gebeurde en er waren veel coureurs die niet konden geloven dat het een standaard fiets was totdat ze dichterbij kwamen en zagen dat ze waren ingehaald door een echte straatfiets.

Het was voor de familie die na jaren weer op het circuit naar Hoogeveen kwamen kijken dan ook fantastisch om te zien dat het racebloed er nog steeds in zit en voor Hoogeveen was het een heerlijk weekend waarin hij eindelijk weer kon doen wat ie het leukst vindt en dat is RACEN !

(16 mei 2011 http://wmracing.wordpress.com/)
De graven van Lammert Vos en Marchien Vennik op begraafplaats Kerkenveld in Smilde
Gastenboek - guestbook
De families Bremer en Hoogeveen uit Hoogeveen en Smilde
Generatie IX


Jacob Hendrik (Jaap) Hoogeveen, garagehouder, geboren op zondag 13-01-1935 in Smilde als zoon van Hendrik Hoogeveen, landbouwer, en Meina Geertruida Eleveld, verdere gegevens onbekend

Hij trouwt op 23-jarige leeftijd op donderdag 30-01-1958 in Smilde met Henderkien (Henny) Vos, 21 jaar, geboren op vrijdag
17-07-1936 in Smilde als dochter van Lammert Vos en Marchien Vennik, verdere gegevens onbekend
Generaties
  1. Hendrik Jans (onb)
  2. J(oh)an Hendriks Bremer (1709)
  3. Hendrik Jans Bremer/Hoogeveen (1753)
  4. Derk Hoogeveen (1787)
  5. Hendrik Hoogeveen (1812)
  6. Harmannus Hoogeveen (1838)
  7. Pieter Hoogeveen (1897)
  8. Hendrik Hoogeveen (1906)
  9. Jacob Hendrik Hoogeveen (1935)

Opmerkingen
Het garagebedrijf van Jaap Hoogeveen (autoservice Smilde) is ruim 40 jaar gevestigd aan de Kanaalweg 96 in Smilde
Kinderen

I
Hendrik Jacob (Dick) Hoogeveen, geboren op zaterdag 20-12-1958 in Smilde, verdere gegevens onbekend

II
Marjan Henny (Marjan) Hoogeveen, geboren op zaterdag 10-09-1960 in Assen, verdere gegevens onbekend
Zij trouwt op 26-03-1982 met Jacob (Jaap) Flokstra

III
Lambert Hoogeveen, geboren op maandag 27-11-1961 in Assen, verdere gegevens onbekend
Hij trouwt met Tazuko ..

IV
Monique Gertrude Hoogeveen, geboren op maandag 27-11-1961 in Assen, verdere gegevens onbekend
Zij trouwt in 1982 met Jan Lahuis

V
Peter Jan (Peter) Hoogeveen, garagehouder, geboren op woensdag 15-12-1965 in Smilde, verdere gegevens onbekend
Hij trouwt met Jolanda Dik

VI
Jacob Hendrik (Jaap) Hoogeveen, garagehouder, geboren op woensdag 22-04-1970 in Smilde, verdere gegevens onbekend

WWW stamboom-bremer-hoogeveen.nl
Contact
Akten Burgerlijke Stand
Prikbord
Links
Familiefoto's
Familiewapen
Generaties
Namenlijst  (Surnames)
Verspreiding
Koepelkerk
Bremer wordt Hoogeveen
Home
Boekje Hendrik Hoogeveen