Pieter, Elmer en Geert Hoogeveen
Gastenboek - guestbook
De families Bremer en Hoogeveen uit Hoogeveen en Smilde
Generatie IX


Elmer Hoogeveen, garagehouder, geboren op vrijdag 18-08-1944 in Haarlem als zoon van Cornelis Hogeveen, garagehouder, en Berendina Geertruida Maria Schnitger, verdere gegevens onbekend

Hij trouwt met Johanna Anna Maria (Hanneke) Schellekens, geboren op zondag 02-02-1947 in Breda als dochter van nog onbekende ouders, overleden op 60-jarige leeftijd op woensdag 09-05-2007 in Santpoort Zuid
Generaties
  1. Hendrik Jans (onb)
  2. J(oh)an Hendriks Bremer (1709)
  3. Arent Bremer/Hoogeveen (1746)
  4. Pieter Bremer/Hoogeveen (1782)
  5. Arend Hoogeveen (1809)
  6. Hendrikus Hogeveen (1843)
  7. Geert H(o)ogeveen (1889)
  8. Cornelis Hogeveen (1917)
  9. Elmer Hoogeveen (1944)

Opmerkingen
Elmer Hoogeveen erelid NDA

Elmer Hoogeveen heeft afgelopen vrijdag uit handen van voorzitter Geert Vermeer het NDA erelidmaatschap ontvangen.
Hoogeveen was sinds 1981 in verschillende hoedanigheden actief voor de Bovag. Zo was hij betrokken bij de oprichting van de NDA en zat hij in tal van commissies. Hoogeveen was blij verrast met de onderscheiding. “Dit kwam volkomen onverwacht. Ik voel me enorm vereerd.”
(Bron: http://www.automotive-online.nl/  d.d. 08/10/2007)

HAARLEM – De animo van kinderen om hun ouders op te volgen in een familiebedrijf neemt af. Ze hebben hun ouders jarenlang ziel en zaligheid zien geven voor de eigen zaak en verkiezen een ander leven. Bedrijfsoverdracht, of het bedrijf nou wel of niet in de familie blijft, is een emotioneel proces. Het vroegtijdig onderkennen van die emoties is heel verstandig.
Elmer Hoogeveen twijfelde drie jaar geleden niet aan de voortzetting van zijn autobedrijf. „Ik wist niet beter dan dat het in de familie zou blijven. Ik was zelf tenslotte de derde generatie.” Zoon Pieter zou hem spoedig opvolgen en een flinke uitbreiding van de Citroën-dealer stond op stapel. Maar het liep anders. Na een studie verblijf in de Verenigde Staten en een werkzame periode binnen het bedrijf concludeerde de toen 25-jarige Pieter in december 2002 dat hem de motivatie ontbrak om de vestigingen in Haarlem en Beverwijk met in totaal 44 werknemers over te nemen. „En zelf had ik ook het idee dat hij misschien toch niet de meest geschikte kandidaat zou zijn. Ik vroeg mij af of hij wel een echte entrepreneur was.”
Hoogeveen drong niet aan en besloot het bedrijf op voor hem relatief jonge leeftijd te verkopen. „Ik heb absoluut niet geprobeerd om Pieter over te halen, want dat zou hem zijn leven lang achtervolgen. Toen heb ik mijn knopen geteld. Ik ben 59 en de autowereld gaat behoorlijk op zijn kop door de nieuwe distributie wetgeving van de EU. Ik moest flinke investeringen plegen om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen van de importeurs. En de concurrentie is moordend.”
Een grote dealer bleek in het najaar van 2003 bereid tot snelle zaken en wilde daarbij al het personeel overnemen. "Achteraf was dat geen streep door de rekening. Mijn zoon had toch wel aardig in de gaten dat hij ongelukkig zou zijn als ondernemer. Hij zou drie partijen tekortdoen: zichzelf, het bedrijf en ons, zijn ouders. Ik ken voorbeelden waarbij kinderen uit een soort morele verplichting het bedrijf in zijn gegaan. Dat is volkomen mislukt. Met alle gevolgen van dien, tot familievetes en psychiatrische behandelingen aan toe.”
Zoon Pieter werkt nu voor een importeur van Amerikaanse auto´s en wacht op een visum om zich in de Verenigde Staten te kunnen vestigen. En Hoogeveen senior verveelt zich ook niet als voorzitter van de dealervereniging en bestuurslid van de Bovag. „Die benzinegeur blijf ik voorlopig nog wel even ruiken.”
(Bron: http://www.deopvolging.nl/   d.d. 28/04/2004)

Kinderen

I
Geert Willem Hoogeveen, verdere gegevens onbekend
Hij trouwt met Marijke Romeijn

II
Marijn Hoogeveen, geboren op vrijdag 28-12-1973, verdere gegevens onbekend

III
Pieter Cornelis Ho(o)geveen, geboren op zondag 26-03-1978, verdere gegevens onbekend
Hij trouwt in de USA met Courtney J ..

WWW stamboom-bremer-hoogeveen.nl
Contact
Akten Burgerlijke Stand
Prikbord
Links
Familiefoto's
Familiewapen
Generaties
Namenlijst  (Surnames)
Verspreiding
Koepelkerk
Bremer wordt Hoogeveen
Home
Boekje Hendrik Hoogeveen