Op de website http://www.vrijzinnigenvarsseveld.nl/ staat een artikel vermeld, gewijd aan het overlijden van Han:

In Memoriam
Gertrudis Johannes (Han) Timmer

“Een mens te zijn op aarde
in deze wereldtijd,
dat is de Geest aanvaarden
die naar het leven leidt”

Een prachtige tekst van de onlangs overleden ds./ dichter Willem Barnard, een tekst die o zo goed past bij het leven van Han Timmer. 
Een begeesterd en gedreven mens was hij. Wat hij als zijn taak aanvaardde dat deed hij zeer nauwgezet en met hart en ziel en altijd zonder zichzelf daarbij op de borst te slaan, want hij was en bleef altijd een bescheiden mens.
17 juni 1930 werd hij in Rotterdam geboren. Hij groeide daar op en volgde er de middelbare school. Daarna kreeg hij zijn eerste baantje. Han was Hervormd en binnen dit kerkelijk gebeuren kwam hij in het jeugdwerk terecht. Dit bleek een kolfje naar zijn hand en wat begon als hobby, groeide uit tot een betaalde baan in het jeugd- en jongerenwerk.
Han trouwde met Alie Hoogeveen en samen verhuisden zij naar Amsterdam. Inmiddels had hij zich bijgeschoold op het sociale vlak en op kerkelijk gebied. 
Hij behaalde het diploma voor catecheet en kreeg de bevoegdheid om te gaan werken als W.I.K.A, Werker in Kerkelijke Arbeid der Nederlandse Hervormde kerk. Het was een opleiding, die we tegenwoordig 14 HBO-theologie zouden noemen, een opleiding, waardoor hij tevens in het bezit kwam van een preekbevoegdheid.
Na een aantal jaren reageerde hij op een advertentie, waarin een directeur gevraagd werd voor het Hoge Veld. Hij kreeg die functie en zo verhuisden ze naar Aalten. Dit was een schot in de roos; het werk beviel goed en deze westerlingen konden goed aarden in de Achterhoek.
Ook voor de gemeenschap Aalten heeft Han veel betekend. Hij hielp mee om het verzetsmuseum op te zetten, organiseerde de herdenkingssamenkomsten en zorgde ervoor dat de synagoge behouden bleef. Zo werd Han dubbel gedecoreerd: de eerste keer voor zijn werkzaamheden op het Hoge Veld en de tweede keer voor zijn maatschappelijke activiteiten.
Helaas kwam Alie in 2005 te overlijden, maar het leven ging door en Han wist zich goed alleen te redden. Als kerkelijk werker ging hij vaak voor in diensten; hij was een goed en inspirerend spreker. Maar uiteindelijk kwam er verandering in zijn geloofsleven en voelde hij zich meer aangetrokken tot het vrijzinnige gedachtengoed. Toen werd hij lid van de NPB en ging ook daar af en toe voor in de vieringen. Hij wilde eerlijk in het leven staan en zijn hart volgen in alles wat hij deed en in wat hij sprak en schreef.
We mogen dankbaar zijn dat wij Han Timmer in ons midden mochten hebben.
Hermien Bleumink. 

Kinderen
Nog niet openbaar
De families Bremer en Hoogeveen uit Hoogeveen en Smilde
Gastenboek - guestbook
Generatie IX


Aaltje (Alie) Hoogeveen, geboren op vrijdag 02-02-1934 in Rotterdam als dochter van Abram (Bram) Hoogeveen, stuwadoorsbaas, en Helena Maria van der Giessen, overleden op 71-jarige leeftijd op donderdag 15-09-2005 in Aalten

Zij trouwt op 26-jarige leeftijd op zaterdag 11-06-1960 in Rotterdam met Gertrudis Johannes (Han) Timmer, 29 jaar, geboren op dinsdag 17-06-1930 in Rotterdam als zoon van Maarten Timmer en Jannigje Kroef, overleden op 80-jarige leeftijd op vrijdag
03-12-2010 in Aalten

Generaties
  1. Hendrik Jans (onb)
  2. J(oh)an Hendriks Bremer (1709)
  3. Hendrik Jans Bremer/Hoogeveen (1753)
  4. Jan Hoogeveen (1783)
  5. Hendrik Hoogeveen (1809)
  6. Abraham Hoogeveen (1835)
  7. Hendrik Hoogeveen (1878)
  8. Abram Hoogeveen (1905)
  9. Aaltje Hoogeveen (1934)

Opmerkingen

WWW stamboom-bremer-hoogeveen.nl
Contact
Akten Burgerlijke Stand
Prikbord
Links
Familiefoto's
Familiewapen
Generaties
Namenlijst  (Surnames)
Verspreiding
Koepelkerk
Bremer wordt Hoogeveen
Home
Boekje Hendrik Hoogeveen